Het belang van een goede zwemtechniek

Welk kind groeit er niet mee op? Zwemmen is haast essentieel in ons waterrijke land. Wie de juiste zwemtechniek beheerst, voelt zich al snel vertrouwd in het water. De gekwalificeerde instructeurs bij Zwemschool Van Rheenen Sport in Almere leren uw kind de juiste zwemslagen. Ook voor u als ouder, wanneer u vroeger niet hebt leren zwemmen.

Een goede zwemtechniek helpt u verder in het water. Naast het leren van de zwemslagen, wordt tijdens de lessen automatisch gewerkt aan de conditie. Zo worden blessures voorkomen, gaat het zwemmen sneller en houdt u of uw kind het langer vol in het water. Geen onbelangrijke aspecten voor veilig zwemmen.

Ziet u de voordelen in van het leren van een goede zwemtechniek voor u of uw kind? Meld u dan aan bij Zwemschool Van Rheenen Sport in Almere.

Leer de juiste slagen voor een goede zwemtechniek

Natuurlijk kent u de klassieke schoolslag. Het is de zwemtechniek die iedereen op jonge leeftijd leert. Maar bij Zwemschool Van Rheenen Sport is het mogelijk om ook andere zwemslagen onder de knie te krijgen. Onze leraren brengen u alles bij over onder meer de borstcrawl, de vlinderslag en de rugslag. Zo wordt u of uw kind een volleerd zwemmer.

Zwemschool Van Rheenen Sport beschikt in Almere over uitstekende faciliteiten om te leren zwemmen. In het Fanny Blankers-Koen Sportpak en het Rie Mastenbroek Sportpark liggen zwembaden met een watertemperatuur van 32 graden. Het water is behandeld met zoutelektrolyse, waardoor er minder irritatie ontstaat aan de huid, ogen en luchtwegen.

C-diploma 2

Blijven oefenen aan de zwemtechniek

Oefening baart kunst. Zo ook met de zwemtechniek. Met het behalen van het ABC-diploma bewijst uw kind dat het een bekwaam zwemmer is. Maar door te blijven oefenen zakt de lesstof niet weg. Met het zwemvaardigheidsdiploma leert uw kind nog beter te zwemmen. Zodat het zich zelfs in onveilige situaties weet te redden.

Bij het ABC-diploma draait het om de basisvaardigheden. Zwemschool Van Rheenen Sport gaat met het zwemvaardigheidsdiploma een stap verder op de zwemtechniek in. Zo leren de deelnemers meer over zwemmen met kleding aan en krijgen de coördinatie, beheersing en techniek aandacht. Na afloop zijn de deelnemers voorbereid op iedere situatie in het water.

prive zwemles