Over ons

Zoekt u naar zwemmogelijkheden binnen Almere? Voor uzelf of uw kind? Met Zwemschool Van Rheenen Sport kunt u alle kanten op. Van beginneling tot de geoefende zwemmer. Van het behalen van zwemdiploma’s tot baantjes trekken. En van baby- en peuterzwemmen tot het leren van de borstcrawl.

Sinds 1996 zijn wij gespecialiseerd in alle activiteiten op zwemgebied. Ruim zestienduizend kinderen hebben op onze zwemschool hun zwemdiploma gehaald en ook volwassenen leren al jaren bij ons zwemmen. Voor hen allen staan gekwalificeerde zweminstructeurs klaar. We hebben de beschikking over twee zwembaden met uitstekende faciliteiten.

Wilt u meer weten over zwemmen in Almere en over ons? Neem dan gerust contact met ons op.

De zwembaden zijn geschikt voor iedereen

Zwemschool Van Rheenen Sport heeft in Almere twee moderne zwembaden, in het Rie Mastenbroek Sportpark en het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Het zwemwater wordt behandeld door middel van zoutelektrolyse die de invloed van chloor terugdringt. Hierdoor is het bad perfect toegankelijk voor zwemmers met allergieën en long- of huidaandoeningen. Tevens zijn onze zwembaden verwarmd tot 32 graden.

Maar de zwembaden bieden meer. Doordat ze onderdeel uitmaken van onze sportparken hebben ze uitgebreide faciliteiten en sportieve programma’s. Naast fitnessen en trainen is het ook mogelijk om aan de bar te zitten of in de loungeruimte uit te rusten van alle inspanningen, Verder zijn er wifi en een kinderopvang aanwezig. Wij hebben meer in huis dan alleen zwemmen.

zwembad almere

Erkend als opleidings- en exameninstituut Nationale Zwemdiploma’s

Zwemschool Van Rheenen Sport is in het bezit van de NRZ-licentie. Hiermee is het door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) erkend als opleidings- en exameninstituut Nationale Zwemdiploma’s’. Alleen deze organisatoren mogen opleiden voor de nationale zwemdiploma’s en zwemmers laten afzwemmen.

Zwembaden, verenigingen en zwemscholen die mogen opleiden en afzwemmen zijn herkenbaar door een jaarlijks uitgegeven vignet met het betreffende jaartal. Bij de NRZ hebben zich ruim 1.200 zwembaden, zwemscholen en verenigingen aangesloten.

zwemdiploma